vineri, 24 august 2012

Când copiii au venit în prima zi la şcoală, părintele învăţător a citit rugăciunea şi i-a binecuvântat.

Când copiii au venit în prima zi la şcoală, părintele învăţător a citit rugăciunea şi i-a binecuvântat. Apoi li se adresă:

– Ştiţi voi oare, copii, după ce semn se poate recunoaşte un creştin ortodox? Gândiţi-vă bine. Noi toţi – creştinii – aparţinem lui Hristos, suntem supuşii Lui. Ştiţi voi oare că împăratul le dă supuşilor săi drapele pentru a putea deosebi armata sa de cea a duşmanului? Cu aceste drapele ostaşii luptă. Înving şi mor. Astfel şi Hristos a dat supuşilor Săi un drapel deosebit: îl vedem pe bisericile Domnului şi la piepturile credincioşilor.

– Crucea! Crucea! Au exclamat cu bucurie elevii.

– Da, sfânta şi de viaţă făcătoarea Cruce este minunatul drapel şi însemnare a creştinului. Crucea i se pune acestuia la Sfântul Botez şi el nu se desparte de ea toată viaţa: cu crucea moare şi pe mormânt i se pune tot crucea. Cu crucea el va veni la Straşnica Judecată a lui Hristos. Creştinul poartă crucea pentru a-şi aminti întotdeauna de Hristos, Mântuitorul său şi pentru a face voia Lui sfântă. Despre cel ce umblă cu minciuni şi procedează rău se spune: „El n-are cruce”. Iar voi, copilaşi, aveţi cruce?

Majoritatea copiilor cu bucurie îşi arătară cruciuliţele, iar câţiva au început să plângă, zicând că au avut cruciuliţă, dar au pierdut-o.

– Sunteţi copii buni, dacă plângeţi pentru pierderea crucii, cu blândeţe le-a spus părintele. Crucea Domnului este bogăţia noastră cea mare.!

După aceea a împărţit cruciuliţe copiilor care nu le aveau. Dar, înainte de a le pune cruciuliţa la gât, părintele i-a binecuvântat cu ea, le-a dat să o sărute şi a zis:

– Purtaţi crucea şi să o aveţi întotdeauna în inimă. Fiţi vrednici de drapelul lui Hristos.

Feţele copiilor iradiau de bucurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

- Deoarece avem nevoie zilnica de hrana spirituala, aici este locul unde vei gasi cate o . . . soapta a Duhului Sfant pentru a te ajuta sa intelegi voia lui Dumnezeu cu privire la viata ta -