luni, 5 aprilie 2010

icoane facatoare de minuni

DESPRE: - Icoane

Icoana care se misca „singura”, a Mantuitorului cu coroană de spini, din Atena

Ea s-a clătinat; inimile multora s-au mişcat

Pentru prima dată Icoana s-a mişcat în aprilie 1981, în Miercurea Mare, ca şi cum era cutremur mare. Dar numai Icoana se mişca, nimic altceva. Evenimentul s-a petrecut în incinta Judecătoriei din Atena, str. Anaxagora nr. 6, la etajul 7. Cea care a observat fenomenul a fost secretara Eftimia Koutsolelon, care s-a speriat. Icoana se mişca înainte şi înapoi, din ce în ce mai tare, făcând zgomot.


Neştiind cum să reacţioneze, Eftimia a chemat colegii şi apoi Brigada de Intervenţie Rapidă. Icoana a fost... imobilizată de un poliţist. Acesta o fixase cu mâinile de perete. Dar când i-a dat drumul, mişcarea a continuat.

Circa patru ore s-a mişcat continuu, din jurul orei 15 până la 19. Era o Icoană din carton, cu chipul Mântuitorului privind spre cer, încoronat cu spini şi înveşmântat în hlamidă roşie.

A doua zi, în Joia Mare, mişcarea a reînceput, de la ora 10 dimineaţa. Judecătoria a fost pur şi simplu invadată de credincioşi, preoţi şi mireni, doritori să se închine la Icoană. Ei solicitau ca Icoana să fie dusă la biserică. Până marţi în Săptămâna Luminată, Judecătoria şi-a închis birourile, din cauza evenimentului neaşteptat.

Arhiepiscopul Serafim a stabilit o înţelegere cu Ministerul Justiţiei, ca Icoana să fie donată parohiei în cadrul căreia se află Judecătoria, respectiv bisericii Sfântului Constantin din Atena. A treia zi de Paşti, Icoana a fost mutată în biserică. Faptul a fost consemnat în presă, Curierul local de seară indicând faptul că într-o singură zi biserica Sfântul Constantin a fost vizitată de circa 10 000 oameni, şi că „tineri şi vârstnici Îl însoţesc ore în şir pe Mântuitorul răstignit. Un adevărat pelerinaj de lume la icoana lui Hristos.”

Miercuri din Săptămâna Luminată Icoana nu s-a mai mişcat, ci numai cele două candelabre de lângă Icoană. Mulţi dintre cei care soseau aşteptau şi alte minuni, cu precădere vindecări. Dar nu se precizează dacă au apărut sau nu acestea.

De atunci, în biserica Sfântul Constantin din Atena vine mult mai multă lume la închinat, şi toţi cei care vin nu uită să aducă flori – flori pentru Icoana din carton a Mântuitorului pătimitor, cea care nu a fost mişcată de mână omenească.

Detalii despre Icoana din Atena sunt consemnate si în „Minunea credinţei” – Arhim. Daniil Gouvalis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

- Deoarece avem nevoie zilnica de hrana spirituala, aici este locul unde vei gasi cate o . . . soapta a Duhului Sfant pentru a te ajuta sa intelegi voia lui Dumnezeu cu privire la viata ta -