vineri, 27 decembrie 2013

" Oricine uraste pe aproapele sau este ucigas de oameni "Crestini fiind ne ucidem spiritual unii pe altii atunci cand ne uram. Ura este opusul iubirii smerite. Omul care uraste pe aproapele sau refuza sa ierte, se inchide in egoismul mandriei si al indiferentei.
Mergem la biserica, ne rugam, tinem post, facem milostenie, dar tinem minte raul, uram pe cei ce ne-au facut rau, refuzam sa-i iertam.
Astfel ii ucidem, chiar daca nu folosim pietre asemenea iudeilor care l-au ucis pe Stefan, cel plin de Duhul Sfant.
Ne lipseste Duhul Sfant si de aceea suntem plini de ura si razbunare, de mandrie si neiertare.
Ne lipseste smerenia si iubirea, ne lipseste blandetea si rabdarea, ne lipseste pacea si nadejdea in Dumnezeu.
Vrem sa ne facem singuri dreptate dupa mintea noastra. Vrem sa intoarcem nedreptatea altora prin dreptatea noastra lipsita de iubire.
Sfantul Stefan fiind plin de credinta si de Duhul Sfant, avea fata asemenea unui inger de lumina cand era acuzat de martorii mincinosi, cand era batut cu pietre pe nedrept. Sfantul Stefan s-a smerit si a reusit sa se invinga pe sine insusi pentru a ramane in comuniune cu Dumnezeu. El s-a rugat pentru cei care il bateau cu pietre pe nedrept, cerandu-I lui Dumnezeu sa nu le socoteasca acest pacat.
Cand suntem acuzati pe nedrept de altii cu martori mincinosi, cand suntem dispretuiti fara sa fim vinovati, sa ne gandim la Fiul lui Dumnezeu Care a suferit cu smerenie si rabdare necinstea celor plini de pacate, sa ne gandim la Sfantul Stefan care nu si-a pierdut cumpatul, nu s-a maniat pe cei lipsiti de iubire, ci s-a rugat si a rabdat cu iubire dispretul celor rai.