duminică, 3 ianuarie 2010

~~~Biserica ortodoxă~,,Fac parte din Biserica Ortodoxa Romana~~~~~~~~~


Biserica ortodoxă
Ortodoxia este Biserica lui Hristos pe pământ. Biserica lui Hristos nu este o instituţie, ci o viaţă nouă cu Hristos şi în Hristos, condusă de Duhul Sfânt.
Biserica este Trupul lui Hristos, întrucât ea intră într-o unitate de viaţă cu El. Biserica nu e Hristos- Dumnezeu- Omul, ci doar umanitatea Lui, e viaţa în Hristos şi cu Hristos, viaţa lui Hristos cu noi: "Nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine" (Gal. 2, 20)
Biserica, privită ca viaţă în Hristos, este deopotrivă o viaţă în Sfânta Treime.
Biserica este opera Întrupării lui Hristos, este ea însăşi această Întrupare. Dumnezeu îşi asimilează natura umană, iar natura umană îşi asimilează viaţa divină, este îndumnezeirea ( θεοσις ) naturii omeneşti, consecinţă a unirii celor două naturi în Hristos.
O biserică primordială a existat deja în paradis, înaintea păcatului, când Domnul venea să vorbească. După păcat, Domnul pune baza a ceea ce se numeşte Biserica Vechiului Legământ. Chiar în sânul întunecimilor păgânismului, sufletul omenesc îşi căutaîn mod natural Dumnezeul, aşa încât exista " o stearpă biserică păgână", cum o numesc unele cântări liturgice.
Biserica nu a atins plenitudinea existenţei ei decât după Întrupare şi, în acest sens, Biserica a fost întemeiată de Mântuitorul Iisus Hristos. Prin aceste evenimente s-a pus fundamentul Bisericii, care e încă în situaţia de Biserică luptătoare, trebuind să devină triumfătoare, în care "Dumnezeu va fi totul în tot".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

- Deoarece avem nevoie zilnica de hrana spirituala, aici este locul unde vei gasi cate o . . . soapta a Duhului Sfant pentru a te ajuta sa intelegi voia lui Dumnezeu cu privire la viata ta -