marți, 27 martie 2012

Fiecare dă ce are…

Fiecare dă ce are…!!!

O intamplare spune despre doi vecini care locuiau intr-un sat, unul fiind crestin iar celalalt nu, ca in fiecare zi existau motive de cearta din partea necrestinului. Orice facea crestinul, pentru vecinul sau era motiv de indignare sau cearta. Cel necrestin nu il putea nicicum suporta pe vecinul sau. Intr-o dimineata necrestinul a pus intr-un cos mai multe legume si fructe stricate cu gandul de a rade de vecinul sau cand acesta va iesi din casa. Vecinul crestin iesind si vazand ce a facut necrestinul, in urmatoarea dimineta a dus la usa vecinului sau un cos plin cu fructe frumoase, coapte si bune de mancat iar langa cos a pus un biletel pe care scria: “fiecare dă ce are“.

Meditand la aceasta scena petrecuta intre cei doi venici m-am gandit: oare ce pun eu in fiecare zi in fata celor din jurul meu? Fructe stricate sau fructe bune? Scena aceasta se repeta zilnic in jurul meu, in jurul tau, in jurul nostru. Omul care nu doreste lucruri bune pentru cel din jurul lui, pentru semenul sau, pentru cineva mai slab poate, este asemenea celui care ofera doar lucruri stricate si nefolositoare. Este egoist, se vede pe el cel mai bun iar ceilalti n-au nimic mai bun decat el, aroganti, s.a.m.d. Totusi, Dumnezeu ne-a dat noua “puterea” aceasta de a alege cum vrem sa fim. Dar pentru omul care pretinde ca are in el chipul lui Dumnezeu, cosul inimii lui trebuie sa fie in fiecare zi plin doar cu lucruri bune, cu fructe bune.

Stii…nu intotdeauna cei din jur pot vedea ce avem in cos, dar ochiul lui Dumnezeu vede totul. Dumnezeu nu ne-a dat “fructe stricate” ci El a investit tot ce e mai bun in noi, in oameni. A pus chipul Sau, a pus putere de discernere, a pus vointa, intelepciune, dar noi suntem cei care oferim numai ce dorim noi pentru semeni.

Daca noi oferim tot ce avem mai bun pentru semeni, cu siguranta si Dumnezeu ne va darui tot ce e mai bun pentru noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

- Deoarece avem nevoie zilnica de hrana spirituala, aici este locul unde vei gasi cate o . . . soapta a Duhului Sfant pentru a te ajuta sa intelegi voia lui Dumnezeu cu privire la viata ta -