luni, 27 decembrie 2010


Doi îngeraşi


Doi îngeraşi s-au gândit să se joace de-a oamenii.

- Uite cum facem, a spus cel care avea mai multă experienţă cu pământenii, ne aşezăm la distanţă unul de celălalt. Tu mă chemi la tine, dar eu nu vin. Şi din cauza asta ne certăm un picuţ, aşa, la fel ca oamenii. Vrei?

- Bine, a încuviinţat cel de al doilea.

- Îngeraşule..., zise rugător primul, hai la mine!

Celălalt îngeraş veni cât putu el de repede lângă prietenul său, cu faţa strălucind de zâmbet.

- Aaa, nu, nu aşa! Eu te chem, dar tu nu vii. Ai înţeles?

- Da, spuse iar cel de-al doilea îngeraş.

Dar cum auzi iarăşi Îngeraşule, hai la mine”, cum se duse ţintă lângă amicul său şi îl îmbrăţişă.

Acesta îl mai instrui încă o dată:

- Eu te strig, dar tu te ţii tare şi nu vii. Bine? Îngeraşule...

Nici un răspuns.

- Îngeraşule, vino, te rog, la mine...

În sfârşit, hotărât să nu se mai lase convins, cel de-al doilea îngeraş spuse:

- Nu vin!

- Bine, atunci vin eu la tine, îl linişti primul îngeraş pe prietenul său, mergând într-un suflet lângă acesta şi îmbrăţişându-l cu multă afecţiune.

Haideţi, fraţi şi surioare, să ne jucăm şi noi, cât mai des, de-a îngerii!


Un gand, doua, trei...

..."ai nevoie să lucrezi la vindecarea ta fugind de prea multe cuvinte. Ştii, unul din felurile în care se manifestă codependența este nevoia de a vorbi și o nepotolită sete de a ști. Dar e ceva pătimaș, pentru că asta nu ne ajută să cunoaștem. A cunoaște înseamnă a te naște împreună cu ceea ce cunoști, a trăi acea realitate. Dacă vom trăi toate cu Domnul, El Însuși ne va învăța și ne va răspunde la toate! Am încredere că vei vedea asta de îndată ce vei lucra, efectiv, și cu regularitate un program, o rânduială de vindecare".
Maica Siluana
*
Ia-ți, așadar, fiecare fir din veșmântul tău murdar și arată-l Domnului și cere-I să te facă așa cum te dorește făcând „tot ce-ți va cere”! Merită!
Maica Siluana
*
A fi smerit, spunea un părinte, înseamnă pur si simplu a-ti trai viata aşa cum ti-a lăsat-o Dumnezeu, mulţumind pentru bune si pentru rele si făcând ceea ce faci cat mai bine, ca pentru Dumnezeu. Nici nu trebuie sa te gândeşti daca eşti smerit sau nu ... vezi-ti de viata si fa cele rânduite de Biserica neamului nostru. Dar cum vei iubi pe aproapele tău ca pe tine însuţi, dacă tu însuţi pe tine nu te cunoşti!
*
Dar dacă tu pe tine nu te cunoşti, cum te poţi iubi? (...) începutul este să ne aplecăm asupra noastră, şi aplecându-ne asupra noastră vom descoperi un mare hău şi-o mare prăpastie plină cu toată urâciunea şi pustiirea a ceea ce este omul în starea lui de părăsire. Şi dacă fiecare vom descoperi ceea ce suntem noi de fapt, noi vom ierta prea grabnic pe cel care ne greşeşte nouă, iar această iertare este de acum un început al dragostei faţă de aproapele. Şi acest început al dragostei faţă de aproapele este un început al dragostei faţă de Dumnezeu.
Părintele Savatie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

- Deoarece avem nevoie zilnica de hrana spirituala, aici este locul unde vei gasi cate o . . . soapta a Duhului Sfant pentru a te ajuta sa intelegi voia lui Dumnezeu cu privire la viata ta -