duminică, 26 decembrie 2010


Credinţa este cuvântul şoptit, mângâietor şi încurajator: "Nu vă temeţi!".






Muntele Tabor

Cu siguranta multi dintre voi ati auzit despre minunea de la raul Iordan ce se repeta in fiecare an de Boboteaza. De indata ce Patriarhul Theofil al Ierusalimului savarseste slujba de Sfintire a apei si dupa rugaciune se arunca in apele linistite ale Iordanului crucile de argint, apa Iordanului incepe sa clocoteasca si apoi isi schimba sensul de curgere timp de cateva minute.

Aproape orice crestin stie despre minunea Sfintei Lumini ce se coboara de Invierea Domnului la Ierusalim in biserica Sfantului Mormant si care nu arde pentru o perioada de timp.

Pe langa aceste doua dumnezeiesti minuni, se petrece o minune mai putin cunoscuta despre care cei necredincosi spun ca ar fi doar un simplu fenomen meteorologic..

Pe Muntele Sfant al Taborului se afla trei biserici, dintre care una singura este ortodoxa (greceasca) situata pe partea de nord-est pe latura din partea de sus a Muntelui Tabor. De praznicul Schimbarii la fata a Domnului in noaptea din 18 spre 19 august pe Muntele Sfant al Taborului in timpul Sfintei Liturghii oficiate de ortodocsi, se coboara asupra Manastirii un nor luminos care nu are caracteristicile unui nor obisnuit. Odata cu privegherea ce se face in biserica, din varful muntelui se poate vedea pe cerul intunecat, dinspre Nazaret, la o distanta destul de mare, o bucata portocalie care se tot muta si vine perpendicular pe biserica si sta asa, pana la douasprezece-unu noaptea (cativa kilometric fata de munte) sub forma unei limbi portocalii intunecate .Odata cu inceperea sfintei Liturghii dar mai ales din momentul Heruvicului, norul luminos incepe sa se deplaseze din orizont spre Muntele Tabor .In acest timp norul capata felurite forme iar din din el incep a se desprinde fasii, mingi rotunde, lunguiete, sub forma de ingeri si de pasari, ajungand deasupra turlei bisericii ( biserica este prevazuta in varful turlei cu o terasa ). unde credinciosii se urcă si invocă Duhul lui Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

- Deoarece avem nevoie zilnica de hrana spirituala, aici este locul unde vei gasi cate o . . . soapta a Duhului Sfant pentru a te ajuta sa intelegi voia lui Dumnezeu cu privire la viata ta -